Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X
< Tornar als resultats de cerca
Salut i educació emocional

Game over - no te la juguis!

OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Des de les 9h.30' del matí fins les 20h.00' (De dilluns a divendres)
1 hora.
A l'Escola o Institut.
Gratuït
Ho organitza:

FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN ' AJUNTAMENT IGUALADA
- 08700 Igualada
programessocials@guttmann.com
Tel. 934977700 ext 2273
www.guttmann.com

Altres activitats d'aquesta organització
Preinscriure places
Infantil
Primària
ESO
Batxi/FP

Descripció de l'activitat

GAME OVER: No te la juguis!

L’increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i a les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa “GAME OVER”, destinat a adolescents i joves, per a la Prevenció d’Accidents i de les seves conseqüències en el sistema nerviós central: lesions a l’encèfal i a la medul·la espinal.

Aquest programa vol aconseguir:

  • La sensibilització i l’Educació Sanitària sobre la naturalesa i funcionament del sistema nerviós central i de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que el lesioni.
  • Conscienciar als joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
  • Despertar l’interès per a la Prevenció d’Accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
  • Apropament a la situació de les persones afectades per a discapacitats físiques motrius i coneixement de les possibilitats que tenen de desenvolupar un paper actiu en la societat.

DESTINATARIS I CONTINGUT:

Els destinataris d’aquest programa de Prevenció, són els joves de 15 a 18 anys, d’ambdós sexes, estudiants de 4 d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius en centres públics i privats de Catalunya.

Es realitzen sessions d’informació i sensibilització d’aproximadament una hora de durada, als centres educatius dels diferents nivells esmentats, prèvia concertació dels propis centres.

Les sessions consisteixen en una Xerrada/Debat amb projecció de material audiovisual, presentada i coordinada per un jove afectat de lesió medul·lar, i la distribució d’unes polseres del programa GAME OVER. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d’aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat cultural, pedagògica i vivencial de l’activitat.

 

SEQÜENCIA DE LA SESSIÓ:

1.- El monitor es presenta, explica l’objectiu de la sessió i fa una exposició introductòria, sobre:

  • L’Accidentalitat entre els joves. Causes i repercussions més freqüents.
  • Conseqüències irreversibles en el sistema nerviós central: com, quan i per què. (Durada: 15 minuts).

2.- A continuació es projecta el vídeo “En un segon, una vida”, que tracta dels accidents de trànsit i les seves conseqüències. Aquest vídeo realitzat pel Servei Català de Trànsit i l’Institut Guttmann, presenta els testimonis reals de joves que han sofert accidents de trànsit i han quedat amb seqüeles medul·lars o cerebrals. (Durada: 10 minuts).

3.- S’inicia el debat en el qual els joves poden expressar les seves impressions sobre la informació rebuda i preguntar tot allò que els interessa saber al voltant de les diferents qüestions plantejades. El monitor/coordinador i els professors estimulen el debat i procuren que sorgeixin dubtes i posicionaments. (Durada: 30 minuts).

4.- Es distribueixen les polseres de la campanya “GAME OVER” a tots els participants. (Durada: 5 minuts).

5.- Fi de la Sessió.

Durada total de la Sessió: 1 hora.

CONDICIONS PER REALITZAR SESSIONS:

  • Activitat gratuïta per a les escoles.
  • S’organitza per a grups d’un màxim de 60 alumnes per sessió. Es poden realitzar vàries sessions per centre.
  • És necessari disposar d’un espai accessible per realitzar l’activitat, així com un ordinador amb canó. També s’ha de facilitar, l’aparcament del vehicle del monitor.

RESERVES:

  • Les sol·licituds s’han de fer amb antelació a:

E-mail: programessocials@guttmann.com

Contacte: Elisabet González / Rafi Villodres

Telèfon: 93 4977700 - Ext. 2273

 

Departament d'Ensenyament

Trinitat, 12
08700  - Igualada
Tel. +34 93 803 19 50

 

Fet a Igualada per Aladetres - Agència web