Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Cal Granotes: fer cuir en una adoberia del s. XVIII - Visita taller -

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
Museu de la Pell
Carrer Joan Mercader, 1
08700 Igualada
4,00 € per alumne

Visita
En aquesta visita coneixereu un dels oficis tradicionals i més importants d'Igualada que va fer néixer el barri del Rec. A Cal Granotes, una de les adoberies més antigues que es conserven, viatgem 300 anys enrere per resseguir el procés artesanal de fer cuir, amb les eines i els principals materials adobants; veurem com n'era de dura i especialitzada la feina i desvelarem els secrets de transformar i reciclar la pell d'un animal en un material noble.


Taller 
Coneixerem diferents aspectes de la pell, mitjançant l'observació i el tacte (de pells amb pèl, tractades amb diferents processos adobants, tintades o acabades imitant pells exòtiques...). Després, confeccionaran un objecte amb pell de vaqueta o adobada al crom, a escollir (clauer, titella de dit, funda de mòbil, punt de llibre, estoreta pel ratolí...) tot tallant, decorant, encolant i cosint el cuir.

Recomanat: Primària cicles mitjà i superior, secundària, batxillerat i mòduls professionals

Més informació i imatges de l'activitat