Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X
< Tornar als resultats de cerca
Ciència, natura i medi

Anem a l'hort amb la Fundació Àuria

OcNvDsGnFbAbMgJnJl
DE 9'30 A 12'30
3 H
a l'hort que Àuria Fundació tenim a Can Titó, a Vilanova del Camí
3€/nen
Ho organitza:

Fundació Àuria
- 00000 Igualada
mriera@auriagrup.cat
Tel. 618265654

Altres activitats d'aquesta organització
Preinscriure places
Infantil
Primària
ESO
Batxi/FP

Descripció de l'activitat

Activitat adreçada per nens d'educació infantil en endavant. Les activitats s'adaptaran segons l'edat i el nivell del grup.

Objectius:

-Conèixer les tasques de l'hort de cada temporada i ajudar les persones d'Àuria a dur-les a terme

-entendre, a través de la visita, la vida i el funcionament d'un galliner ecològic

-desenvolupar actituds de respecte, tolerància i cura

Contingut:

L'activitat mostra com, a través de les diverses feines a l'hort i el galliner, ens acostem a la natura i entenem els seus processos.

El galliner ecològic: faran les feines diàries amb nosaltres: omplir menjadores i abeuradors, alimentar les gallines amb restes de l'hort, recollir els ous, treure la gallinassa, escampar encenalls.

L'hort de tardor i hivern:  aprendrem quines són les hortalisses que es planten a la tardor i quan les collirem. Treballarem el cicle de la matèria orgànica incorporant les males herbes, la gallinassa i les fulles a la pila de compostatge. Aprendrem a fer adob en verd (tècnica que substitueix els adobs químics i nitrogenats) (activitat per cicle superior en endavant).

L'hort de primavera i estiu La primavera és un esclat de vida: al sòl, on de sobte puja la temperatura, s'incrementa l'activitat i hi passen un munt de coses...i a les plantes, on les fulles canvien l'aparença, hi apareixen les flors, els fruits, els insectes,...

Dins aquesta activitat analitzarem què passa a l'hort durant aquest període i entendrem per què és tant important practicar un agricultura ecològica, lliure de productes químics i que potencia la presència de flora i fauna auxiliar. Visitarem el jardí de plantes aromàtiques i l'hotel d'insectes com a elements centrals d'un hort ecològic.  Treballarem el cicle de la matèria orgànica incorporant les males herbes, la gallinassa i les fulles a la pila de compostatge. Aprendrem a fer adob en verd, tècnica que substitueix els adobs químics i nitrogenats. (activitat per cicle superior en endavant).

La pila de compostatge. La gallinassa, la palla, els encenalls i les restes de verdures i males herbes es porten a la pila de compostatge; veurem què se'n fa del producte final, el compost.

 

DIVIDIREM EL GRUP/CLASSE EN 3 I TOTS TRES GRUPS FARAN LES ACTIVITATS: L'HORT, EL GALLINER I  TALLER DE PLANTACIÓ. 

A CADA GRUP HI HAURÀ 2 PERSONES D'ÀURIA PER AJUDAR A DESENVOLUPAR-LA. Si voleu més informació truqueu al telèfon 618298347.

 

Departament d'Ensenyament

Trinitat, 12
08700  - Igualada
Tel. +34 93 803 19 50

 

Fet a Igualada per Aladetres - Agència web