Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Anem de festa!

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

1 hora 30 minuts
A l'escola
Gratuït

[Activitat dirigida a Segon Cicle d'ESO, Batxillerat i FP]

OBJECTIUS:

  • Tractar temes com el consum recreatiu d'alcohol i d'altres substàncies posant èmfasi en els principals riscos que se'n deriven.
  • Reflexionar sobre l'oci juvenil i les relacions socials que s'estableixen.
  • Saber implicar-se positivament en la salut i la problemàtica de persones pròximes.
  • Treballar situacions properes als joves relacionades amb l'alcohol principalment i analitzar de manera crítica factors que intervenen en la presa de decisions.

 

CONTINGUT:

Es planteja una sortida virtual amb l'alumnat d'acord a les seves pautes i llocs habituals d'anar de festa. D'aquesta manera es va realitzant un recorregut des de primera hora fins a acabar la sortida.

Es treballen elements de reducció de riscos en diferents situacions sobre l'alcohol, conducció, sexe segur i d'altres substàncies en funció del perfil de cada grup.

Aquesta dinàmica facilita que el jovent s'impliqui en el taller a l'hora de plantejar les diferents situacions, fent-lo més participatiu, i també que ho visqui de forma més propera.

 

OBSERVACIONS:

En tots els grups ens trobarem experiències diferents. Caldrà, doncs, arribar a totes, dotant a les persones no consumidores d'elements de resistència, construint una imatge positiva de la decisió de no consumir, sense que això impliqui estigmatitzar a la persona consumidora.