Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Enramada festiva: taller de neules

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
A l'escola
Gratuït

Activitat adreçada a alumnes de 4t a 6è de Primària

Antigament, era força estès a tota la geografia catalana el costum de guarnir les esglésies amb neules de paper o de farina. Aquest sembla que era un costum de Nadal i també amb motiu d’altres celebracions i festivitats. Aquest element decoratiu per engalanar la nau de la Basílica de Santa Maria d’Igualada durant la Festa Major de Sant Bartomeu s'ha recuperat fa uns anys. La participació de la ciutadania és clau per mantenir aquesta tradició.


Amb aquesta activitat volem oferir l’oportunitat de fer conèixer, participar i gaudir de la Festa Major en honor a Santa Bartomeu als infants.
Creiem que el coneixement de les festes i tradicions és un aspecte important, ja que a través seu, promovem l’estima de la identitat igualadina i el sentiment de pertinença.

Objectius:

  • Donar a conèixer les tradicions i festes igualadines relacionades amb la Festa Major en honor a Sant Bartomeu.
  • Explicar l’origen de la tradició de guarnir les esglésies amb neules d’una manera respectuosa amb totes les creences religioses i des d’un treball d’aproximació a les religions des d’un interès cultural i històric
  • Apropar la cultura popular als infants i joves —i també perpetuar-la—, donant-los una certa identitat cultural catalana i igualadina.
  • Descobrir diferents formes de manifestació social i cultural.
  • Realitzar una neula per a l'enramada festiva que es penja a la basílica de Santa Maria els dies de la Festa Major

Per tal de realitzar el taller, caldrà que l'escola proporcioni material com papers, tisores/cutter, llapis, clips, etc.