Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Game over - no te la juguis!

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Altres

Des de les 9.30 h. del matí fins les 20.00 h. (De dilluns a divendres)

1 hora
A l'escola
Gratuït

OBJECTIUS:

L’increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i de les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de Prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa “GAME OVER”, destinat a adolescents i joves, per a la Prevenció d’Accidents i de les seves conseqüències i alhora per visibilitzar i normalitzar la diversitat funcional.

Aquest programa vol aconseguir:

  • La sensibilització i l’Educació Sanitària sobre la naturalesa i funcionament del sistema nerviós central i de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que el lesioni.
  • Conscienciar els joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
  • Despertar l’interès per a la Prevenció d’Accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
  • Apropament al dia a dia de les persones amb diversitat funcional i a la seva participació activa en la societat, fugint d’una mirada paternalista i apropant una mirada més social.

 

DESCRIPCIÓ:

Les sessions consisteixen en una Xerrada/Debat amb la projecció del vídeo “En un segon, una vida”, realitzat pel Servei Català de Trànsit i l’Institut Guttmann i estan conduïdes per un/a jove afectat per una lesió medul·lar o dany cerebral. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d’aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat pedagògica i vivencial de l’activitat.

 

ORGANITZACIÓ:

INSTITUT GUTTMANN

Contacte: Rafi Villodres

Telèfon: 934977700 - Ext. 3273

E-mail: programessocials@guttmann.com

 

DADES D’INTERÈS:

Lloc:

Sala gran accessible.

Destinataris:

Joves de 15 a 18 anys.
Grups d’un màxim de 60 alumnes per sessió, es poden realitzar vàries sessions per centre.

Material:

Ordinador. Projector amb so.

Aparcament:

Plaça d’aparcament pel vehicle del monitor/a.

 

AVALUACIÓ:

Qüestionari d’avaluació per a l’alumnat i per al professorat lliurat per l’Institut Guttmann.

 

FORMAT:

Les farem totes Presencials, però si algun centre les vol fer On-line, les podem fer On-line. Ens adaptarem al format que demani cada centre, però us demanem que, sempre que sigui possible, es puguin fer les xerrades el mateix dia per evitar desplaçaments.