Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Mites i hàbits alimentaris

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
A l'escola
Gratuït

Activitat de reflexió sobre dietes miraculoses, recompte de calories, i les estratègies dels més joves per aprimar-se, així com la seva relació amb els trastorns de la conducta alimentària. Els missatges publicitaris, la valoració social de la imatge corporal,... res no s'escaparà al pensament crític dels nois i noies després d'aquest taller.

OBJECTIUS:

  • Oferir informació general contrastada sobre els trastorns de la conducta alimentària i de les seves conseqüències negatives per a la salut, procurant que aquesta informació no sigui inductora de conductes de risc.
  • Fer comprendre correctament als adolescents els missatges que reben per part de la societat i els mitjans de comunicació, per tal que puguin “descodificar-los” correctament i puguin crear un pensament crític envers la figura, el pes i les dietes, buscant l'autoconeixement i l'autoacceptació. 
  • Reduir la influència dels factors de risc com poden ser la interiorització de l’ideal de bellesa, la preocupació excessiva pel pes, fer dieta restrictiva, la baixa autoestima o el perfeccionisme, i promocionar actituds protectores com l’adquisició d’una imatge corporal positiva, el treball en habilitats socials, l’adquisició de tècniques de resolució de problemes, la millora de l’assertivitat o l’adquisició d’habilitats per fer front a la pressió social.

Activitat a càrrec de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB)