Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Horticultura - Collim olives

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores 30 minuts
Ecomercaderet camp d'oliveres (5km d’Igualada)
45 €/GRUPS MAXIM 14-16 NENS

Objectius: 

Conèixer les oliveres
- Practicar la collita d'olives
- Preparar conserves d'olives en salmorra! 

Les oliveres són un arbre d'una cultura milenària al nostre païs. Van arribar des d'Orient Mitjà, a la zona de l'actual Turquia.  Repassarem les característiques d'aquest arbre, de la seva copa, les seves fulles, els seus fruits, les seves llavors i els animals i plantes que hi interaccionen. Collirem les olives utilitzant estris especialitzats: els rampills, l'escaler, la borrassa... Pesarem la collita, i seguirem una recepta casolana d'olives amb salmorra i herbes de l'entorn (fonoll, sajolida, romaní, farigola...).

L'activitat es realitza a la granja d'Ecomercaderet, a 4 km d'Igualada i a tocar de la nova via blava en el seu tram entre Jorba i Igualada. En aquesta granja hi ha més d'una hectàrea de cultiu d'oliveres tradicionals, principalment arbequines. El cultiu es ecològic i lliure de cap mena de producte químic.

Es tracta d'una granja ecològica lliure de productes químics. Hi ha més d'una hectàrea de cultiu d'oliveres tradicionals, principalment arbequines, una hectàrea d'hort, varies hectàrees de farratges o pastures, un ramat de vaques lleteres i gallines. Compta amb un tram de riu Anoia i de bosc de ribera en sorprenent bon estat. S'hi pot arribar per la via blava des d'Igualada o Jorba (uns 4km). També hi ha lloc pels autocars al carrer de la Mallola, a 200m de la granja. La granja compta amb un petit lavabo d'ús públic. Als camps de dalt, sobre la Mallola, hi ha una zona plana de pastura i oliveres que pot esdevenir un entorn agradale per al dinar i una mica d'esbarjo a la natura. 

 

A càrrec de l'Aula d'Entorn Rural de Cal Mercaderet, Ass.