Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Horticultura - Acompanyament dels horts escolars amb un agricultor ecològic i varietats tradicionals de l'Anoia

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

1 hora 30 minutsSegons les necessistats escolars la durada de cada sessió pot ser d'1 hora o de 1'5 hores.
Aula, Idealment en horts dels centres o als horts municipals, però també es pot fer a Ecomercaderet.
60 €/grup classe

Organitzar els horts escolars per a millorar els resultats i els coneixements adquirits per part dels alumnes i docents que els mantenen.

L'activitat s'iniciaria amb una sessió a l'inici del curs (idealment al setembre o octubre) en què s'expliquen els conceptes bàsiques de la agricultura ecològica, l'interès de les varietats tradicionals conservades al banc de llavors i la importància de la producció alimentària local. En aquesta sessió es portaria compost i llavors i/o planter d'hortalisses o adobs verds d'hivern, s'ajudaria als alumnes a organitzar i plantar la parcel·la escolar i es donarien instruccions específiques sobre el reg.

A inicis de primavera (idealment al març-abril) es faria una segona sessió en la que es repassarien els cultius anteriors, s'explicarien els cicles reproductius de les varietats agrícoles per obtenir llavors, s'explicaria la importància dels adobs verds i s'aportaria més compost, mulching i llavors i/o planter d'hortalisses de primavera i estiu que podrien florir i fructificar de cara al juny. Es tornarien a donar instruccions específiques sobre el reg. 

Durant tot el curs s'oferirà el telèfon i el correu electrònic perquè els alumnes i els docents es poguin posar en contacte amb l'agricultor per a comentar qualsevol mena d'inquietuds relacionades amb l'evolució de l'hort escolar. 

Complementàries a aquesta activitat oferim una activitat de producció de llavors i una altra gastronòmica amb productes locals de temporada.

 

A càrrec de l'Aula d'Entorn Rural de Cal Mercaderet, Ass.