Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Coneguem... Els Moixiganguersnou

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
Les Cotxeres (local dels Moixiganguers)
Plaça de Catalunya, 1
Igualada 08700
Gratuït

Esforç, col·laboració, tradició, confiança, cultura, treball en equip, seny, rauxa, il·lusió... Són molts els valors associats al fet casteller, una activitat de creixent rellevància en la vida i cultura catalana.

Els castells els formen les persones, i una part molt important són “la canalla”: petites persones valentes, les que coronen el castell i fan que l’objectiu col·lectiu s’assoleixi.

Objectius:

  • Donar a conèixer el fet casteller i l’entitat
  • Afavorir l’apropament dels nens i nenes de la ciutat amb aquesta tradició
  • Aprendre l’organització, els valors i què mou el món casteller
  • Entendre la funció dels infants dins l’entitat
  • Aprendre a pujar, posar-se la faixa i coronar el castell

Contingut i metodologia

Els tallers són pràctics i visuals. En primer lloc explicarem de forma gràfica (amb imatges i/o vídeos) qui som els Moixiganguers i què són els castells: tipus de castells, parts del castell, pisos i com es desenvolupa la seva execució.

A continuació els explicarem com anem vestits, quina és la nostra indumentària (pantalons, camisa, faixa). És important la música que acompanya cada castell, escoltaran el toc de castell i sabran quins instruments en formen part.

En la part més pràctica del taller es convertiran en els protagonistes del castell: s’enfaixaran i s’enfilaran en petits pilars i el pom de dalt del castell i el coronaran.

D’aquesta manera, coneixeran els valors, la història, la música, comptaran els pisos d’un castell i treballaran la psicomotricitat o la força.

 

L’activitat també es podria oferir a l’escola, però a Les Cotxeres podran conèixer l’espai d’assaig i hi ha més recursos que es podran utilitzar (espai de la canalla, la “xarxa”, les barres, instruments, etc).

Es realitzen dos grups a la vegada.

 

Amb l'objectiu de donar a conèixer les entitats de participació infantil, el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada ofereix a cada classe de 4t de primària una activitat gratuïta a escollir dins les activitats "Coneguem...".