Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Game over

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

Des de les 9.30 h. del matí fins les 20.00 h. (De dilluns a divendres)

1 hora Una hora, però a vegades s'allarga, fins 1h.15' o 1h.30', segons cada grup i la participació
A l'escola
Gratuït

OBJECTIUS:

L’increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i de les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de Prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa “GAME OVER”, destinat a adolescents i joves, per a la Prevenció d’Accidents i de les seves conseqüències en el sistema nerviós central i a la medul·la espinal. A la vegada, visibilitza i normalitza la diversitat funcional.

Aquest programa vol aconseguir:

  • La sensibilització i l’Educació Sanitària sobre la naturalesa i funcionament del sistema nerviós central i de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que el lesioni.
  • Conscienciar els joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
  • Despertar l’interès per a la Prevenció d’Accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
  • Apropament al dia a dia de les persones amb diversitat funcional i a la seva participació activa en la societat, fugint d’una mirada paternalista i apropant una mirada més social.

 

DESCRIPCIÓ:

Les sessions consisteixen en una Xerrada/Debat amb la projecció del vídeo “En un segon, una vida”, realitzat pel Servei Català de Trànsit i l’Institut Guttmann. Estan conduïdes per un/a jove afectat per una lesió medul·lar o dany cerebral. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d’aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat pedagògica i vivencial de l’activitat.

 

ORGANITZACIÓ:

INSTITUT GUTTMANN

Contacte: Rafi Villodres

Telèfon: 934977700 - Ext. 3273

E-mail: programessocials@guttmann.com

 

DADES D’INTERÈS:

Lloc:

Sala gran accessible. 

És imprescindible que tant l'espai, com l'accés al centre, sigui accessible pels nostres monitors/es, que es desplacen en cadira de rodes.

 

Destinataris:

Joves de 15 a 18 anys.
Grups d’un màxim de 60 alumnes per sessió. Es poden realitzar vàries sessions per centre, però que es puguin fer el mateix dia, per evitar desplaçaments innecesaris. Si podeu, intenteu agrupar. 

Material:

Ordinador amb canó projector. 

Aparcament:

Plaça d’aparcament pel vehicle del monitor/a.

 

AVALUACIÓ:

Qüestionari d’avaluació per a l’alumnat i per al professorat lliurat per l’Institut Guttmann.

 

FORMAT:

Les farem totes Presencials, però si algun centre les vol fer On-line, les podem fer On-line. Ens adaptarem al format que demani cada centre.