Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Horticultura - Reproducció i neteja de llavors de varietats tradicionalsnou

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

1 hora
Aula, Es pot dur a terme a l'aire lliure.
39 € / Grup classe

L'objectiu és que els alumnes entenguin el cicle reproductiu dels cultius dels quals ens alimentem. Des de la part de la planta que consumim fins la llavor. 

El taller consta d'una part teòrica en la qual s'explica l'interès de les varietats tradicionals i dels bancs de llavors que les coserven, i on es repassa el cicle reproductiu d'alguns cultius: les característiques de les flors, la pol·linització, la creació dels fruits a partir de les flors, el motiu pel qual les plantes produeixen fruits i les característiques de les llavors.

Es repassen els mecanismes de sel·lecció i millora dels cultius pel qual els agricultors han anat donant forma a les diferents varietats de cultius al llarg de les generacions. S'aprofitarà per mostrar exemples de fruits i de llavors: de faves, de carbasses, de naps, d'enciams... (en funció del moment de l'any en que es realitzi l'activitat).

El taller consta d'una part final pràctica en la qual els alumnes participen del procés de selecció i neteja de les llavors amb mostres i eines del banc de llavors que els alumnes poden desgranar, fermentar, batre, trillar, ventar i passar pel sedàs.

Aquesta activitat complementa l'activitat d'acompanyament de l'hort escolar i es pot dur a terme a finals de curs amb material i llavors obtinguts del propi hort escolar. És conveninent un terra pavimentat on poder batre i escombrar el material, i sortir a l'exterior per provar de ventar les pallofes. 

 

A càrrec de: AULA D'ENTORN RURAL DE CAL MERCADERET, ASS.