Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

(Jocs romans). Caput aut navis (a cara o creu) i 75 anys de la vil·la romana de l'Espeltnou

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
Museu de la Pell d'Igualada
Carrer Doctor Joan Mercader, 1
08700 Igualada
1,70€ per alumne

Els jocs que ens acompanyen des de l’antiguitat

«Caput aut navis. A cara o creu» era el nom d’un dels jocs més populars en l’antiguitat, un joc amb el qual encara ens entretenim avui dia. Ja no en diem així, el nom ha canviat, però el joc ha perviscut. De ben segur que hi heu jugat.

A través de 72 peces del fons del Museu de Granollers, l’exposició us convida a fer un passeig pel món del joc en temps antics.

75è aniversari de la vil·la romana de l’Espelt

Acompanyarà l’exposició Caput aut Navis els materials, que formen part del fons del Museu, de les vil·les romanes de la Conca d’Òdena: Vilar del Met (Vilanova del camí), El Camp de la Torra (Santa Margarida de Montbui), Can Roca de la Pedrissa (Igualada) i la vil·la romana de l’Espelt. Més l'audiovisual i les recreacions 360º d'aquesta darrera vil·la.

Taller: Els alumnes podran gaudir de diferents jocs romans i del món antic i medieval i comprovar com molts d’ells han perviscut fins als nostres dies.

«Es coneix més a una persona amb una hora de joc que en un any de conversa». Plató

Exposició que es podrà visitar al Museu de la Pell d’Igualada del 22 de setembre del 2023 al 28 de gener de 2024.

Més informació i imatges de l'activitat