Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Llavors al vent, taller de sobirania alimentària i consum responsable

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

1 hora 30 minutsLa durada del taller pot se de 1,30 a 1,45 hores
A l'escola
Gratuït

Àrees del currículum:

Una bona part dels continguts del taller estan inclosos en el currículum escolar obligatori. Les competències bàsiques desenvolupades són:

  • Competència social i ciutadana. Els continguts del taller faciliten la comprensió dels mecanismes de funcionament de la indústria alimentària, i les seves contradiccions. Treballem el fet de viure en aquesta societat i entendre on estem situats.
  • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic. Treballem així en la comprensió del medi físic i en com queda afectat pels diferents models d’agricultura. Introduïm criteris de sostenibilitat en valorar les alternatives.
  • Competència artística i cultural. El taller facilita el coneixement i la pràctica de nous suports creatius, com els taulers d'inspiració que faciliten l’expressió de l'alumnat. Així, exploren les pròpies capacitats expressives.

Objectiu:

  • Entendre les lògiques de producció de la indústria alimentària i les conseqüències en la salut i el medi
  • Adonar-se de la importància de les pròpies decisions i la seva repercussió en la salut i l'entorn.
  • Incentivar el consum responsable i poder decidir des de les pròpies famílies.
  • Introduir conceptes claus com agricultura ecològica, biocides o transgènics

 

Descripció de l’activitat:

Llavors al vent és un taller sobre sobirania alimentària i consum responsable.

Al taller experimentem amb llavors alimentàries i posem en valor el cultivar petits horts que alimentaran el món. Vetllem per la salut i la biodiversitat. Ens fixem en la importància del sol ric en nutrients, sense contaminants. Les nostres opcions alimentàries afecten la nostra salut i la del nostre entorn.

Treballem amb petits taulells d'inspiració que reflecteixen els punts que els han resultat més atractius. Activitats plàstiques que faciliten la comprensió, l’expressió i la implicació de l'alumnat.

La importància de les pròpies decisions en salut i nutrició és un tema que els acompanyarà tota la vida. Aquí fem un primer esment.

Nombre d’alumnes:

25 alumnes

Requisits:

Cal ordinador i projector.

Material:

L'alumnat contribueix al taller aportant un grapat de llavors comestibles que duen de casa: cereals, llegums, arrossos, fruits secs i pinyols. La resta del materials l'aportem l'organització

 

Activitat subvencionada pel Departament de Cooperació de l'Ajuntament d'igualada