Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Medi natural - Estem sols al bosc

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores 30 minuts
A Ecomercaderet
45 € / Grup classe

Objectiu: Conèixer els animals del bosc a través d'explicacions, jocs i l'exploració de l'entorn.

Durant aquesta activitat es passejarà per diferents espais i hàbitats del nostre medi natural a la comarca de l'Anoia: espais oberts, el bosc mediterrani i el bosc de ribera. S'explicaran les espècies d'arbres predominants i els animals que habiten el bosc a través de jocs de rastres, petjades, els cants d'ocells, la captura científica de macroinvertebrats aquàtics i la captura científica d'insectes. Es repassaran algunes característiques dels principals grups d'animals: mamífers, ocells, insectes, invertebrats, amfibis, rèptils i peixos. Es disposa d'una pancarta amb els hàbitats diferenciats i làmines plastificades amb els animals autòctons per a que els alumnes els puguin situar: la masia, el prat, els cultius, el bosc mediterrani i el bosc de ribera.

Es tracta d'una granja ecològica lliure de productes químics. Hi ha més d'una hectàrea de cultiu d'oliveres tradicionals, principalment arbequines, una hectàrea d'hort, varies hectàrees de farratges o pastures, un ramat de vaques lleteres i gallines. Compta amb un tram de riu Anoia i de bosc de ribera en sorprenent bon estat. S'hi pot arribar per la via blava des d'Igualada o Jorba (uns 4km). També hi ha lloc pels autocars al carrer de la Mallola, a 200m de la granja. La granja compta amb un petit lavabo d'ús públic. Als camps de dalt, sobre la Mallola, hi ha una zona plana de pastura i oliveres que pot esdevenir un entorn agradale per al dinar i una mica d'esbarjo a la natura.

 

A càrrec de: AULA D'ENTORN RURAL DE CAL MERCADERET, ASS.