Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Prevenció de l'ús de risc de pantalles - Com prevenir l'ús abusiu i consum responsable de les noves tecnologies?nou

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
A l'escola
Gratuït

IMPORTANT: Per limitació pressupostària, de tots els tallers que sol·liciteu de l'àrea de salut i educació emocional gestionats pel departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, se us en concedirà màxim un per cada grup i línia.

 

DESCRIPCIÓ:

Es tracta d'una activitat educativa que pretén treballar la prevenció de l'ús abusiu o problemàtic de les pantalles i les xarxes socials, reconeixent les possibilitats i oportunitats que ofereixen les noves tecnologies a les persones adolescents i, d'altra banda, identificant els riscos, mals hàbits i perills existents a la xarxa que cal prevenir i afrontar.

 

En funció del grup-classe, els continguts d’aquest taller s’adaptaran a les necessitats i interessos de l’alumnat i del professorat. 

 
OBJECTIUS:

▪ Prevenir l'ús abusiu o problemàtic de les pantalles i xarxes socials, identificant senyals d'alarma de consum.  

▪ Promoure un ús responsable i pautes per a una navegació segura de mòbils, videojocs, TV, tauletes i de les xarxes socials.

▪ Potenciar un major esperit crític sobre la protecció de dades, privacitat i els ciberdrets.

 

PROGRAMA:

1. Identificar els hàbits de consum al voltant de les noves tecnologies des d'una perspectiva de gènere.

2. Analitzar les accions, el temps invertit i les interferències en el dia a dia a l'hora d'utilitzar les noves tecnologies.

3. Tenir informació sobre els aspectes negatius de l'ús de pantalles i xarxes socials (alteració del son, agressivitat, sedentarisme, baix rendiment acadèmic, aïllament social, vulneració de la privacitat, etc.).

4. Aprendre a posar-se límits a un/a mateix/a quan hi hagi un consum abusiu.

5. Promoure un bon ús de les aplicacions per aprofitar les oportunitats que ofereixen a l'hora de comunicar-se i mantenir la interacció entre iguals. 

6. Identificar incongruències entre la identitat individual i la digital.

7. Visualitzar les diferents actituds i comportaments dins i fora de la xarxa.

8. Valorar la forma d'exposar-se a la xarxa i les dades que es comparteixen.