Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Prevenció de l'ús de risc de pantalles - No et distorsionis! L'autoestima a les xarxes socialsnou

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

2 hores
A l'escola
Gratuït

IMPORTANT: Per limitació pressupostària, de tots els tallers que sol·liciteu de l'àrea de salut i educació emocional gestionats pel departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, se us en concedirà màxim un per cada grup i línia.

 

DESCRIPCIÓ:

L'autoestima a les xarxes socials. Construïm la nostra identitat a través d'allò que diem a les xarxes socials sobre nosaltres mateixes: la foto de perfil que escollim, com ens presentem, les imatges (fotos i vídeos) que pugem. Les opinions i la informació que publiquem... L'altra cara de la moneda és que la nostra identitat digital també està formada per tot allò que es pot trobar de nosaltres a la xarxa (dades personals, imatges, vídeos, preferències, informació acadèmica, comentaris que altres persones han fet sobre nosaltres...).

 

De vegades, la necessitat de compartir tot allò que fem, o per voler aconseguir més popularitat, pot fer que ens arrisquem més a trencar les barreres de la intimitat i sobreexposar el nostre jo. Preguntes com: Què és el que ens aporten les xarxes socials? O som el que publiquem? Són compartides en aquest taller tan necessari a l'actualitat.

 

En funció del grup-classe, els continguts d’aquest taller s’adaptaran a les necessitats i interessos de l’alumnat i del professorat. 

 
OBJECTIUS:

▪ Potenciar un esperit crític en relació a la distorsió de la imatge existent a les xarxes socials.  

▪ Fomentar actituds i comportaments positius i saludables.

▪ Adquirir eines per destacar aspectes positius com individu en detriment dels defectes que afecten negativament en la vàlua personal.

▪ Relacionar la identitat digital amb l'autoestima.

 

PROGRAMA:

1. Identificar incongruències entre la identitat individual i la digital.

2. Valorar la forma d'exposar-se a les xarxes.

3. Despertar una mirada crítica sobre l'ús de les xarxes socials a l'adolescència.

4. Aprendre què és l'autoconcepte i l'autoimatge.

5. Analitzar els efectes de la informació rebuda per xarxes a la nostra autoestima. 

6. Ser crítics amb la credibilitat d'allò que veiem a les xarxes.