Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X

Visitem el Centre Humanitari

< Tornar als resultats
Les inscripcions estan tancades, per a més informació useu el formulari de contacte
Etapes i cicles
OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí o tarda (horari escolar)

Cada dijous amb opció de variació

2 hores Durada aproximada, en funció de les necessitats del centre educatiu.
Carrer dels Escots, 11
08712 Sant Martí de Tous
Gratuït

El Centre Humanitari es contempla com un espai ideal per a contribuir a la promoció de l'educació en valors: solidaritat, educació per a la pau i la no-violència, facilitant coneixement sobre les situacions de vulnerabilitat i necessitats humanitàries. Entenem per educació en valors el conjunt d'accions que pretenen promoure la presa de consciència, la reflexió i, posteriorment, l'adopció d'actituds bàsiques per a la convivència.

El nostre marc de referència són els valors transmesos en la Declaració dels Drets Humans i en la Declaració els Drets de l'infant, ja que són compartits per tots els països i no es basen tant en la cultura, o política o la religió d'un país o comunitat, sinó en una definició universal del concepte de persona. A més, aquest valors es complementen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), motor intrínsec de les tasques que realitzem a Creu Roja.

Per aquest motiu aquest projecte de sensibilització vol mostrar la tasca que duem a terme, el gran paper del voluntariat i ajudar a promoure l'educació en valors que es genera en l'àmbit de l'educació formal i no formal.

En aquest espai també podran conèixer les accions humanitàries que realitzem i els contextos on actuem davant d'emergències i situacions de vulnerabilitats a partit d'una visita explicativa i inmersiva al Centre Humanitari amb els objectius següents: 

Objectiu general:
- Conèixer la tasca de Creu Roja i els diferents àmbits d’intervenció, així com les accions que realitza, a través d’una experiència vivencial i immersiva.

Objectius específics:
- Facilitar el coneixement sobre les accions que desenvolupa Creu Roja en el marc de les emergències.
- Transmetre els diferents àmbits d’ intervenció de Creu Roja.
- Mostrar la tasca de Creu Roja més enllà de la intervenció directa en les emergències: recuperació, acompanyament, finalitat.

 

Així doncs, apostem per una metodologia participativa i activa en què el mateix alumnat pugui reflexionar quins valors humanitaris es necessiten per arribar a ser millors dintre de la societat a partir:

- Dinàmiques lúdiques per conèixer la figura del voluntariat dintre de l'entitat.

- Acció comunitària dintre del Centre Humanitari, realitzant les tasques diàries que fan al centre humanitari, en què podrà compartir experiències amb el voluntariat, adquirir valors com la solidaritat, altruisme, etc. 

-Dinàmiques reflexives per entendre els dispositius d'emergència i la importància de treballar en equip, la cooperació, comunicació i la formació continuada.

 

 

* L'activitat pot incloure immersions amb ulleres virtuals, que podran viure amb primera instància situacions de vulnerabilitat on Creu Roja treballem.

 

 

A continuació, teniu un vídeo resum del nostre projecte: https://www.youtube.com/watch?v=X22fVAGOEGA