Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X
< Tornar als resultats de cerca
Ciència, natura i medi

Astronomianovetat

OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Matí, tarda o nit
2-4h
http://observatoridepujalt.cat/cat/Observatori/Com-arribar Observatori de Pujalt Carretera de l'Astor, s/n 08282 Pujalt
5,50€
Ho organitza:

Observatori de Pujalt
Carretera de l'Astor, S/N - 08700 Igualada
albertborras@gmail.com
Tel.

Altres activitats d'aquesta organització
Preinscriure places
Infantil
Primària
ESO
Batxi/FP

Descripció de l'activitat

A nivell astronòmic s'ofereixen diferents activitats que es poden portar a terme de dia i de nit. 

Es parla amb l'escola i s'acaben de perfilar les activitats que es porten a terme adaptades a les diferents edats:

- Taller d'astronomia de dia:

S'observa a través de telescopi, observació del sol, es reprodueixen les fases de la Lluna, els eclipsis de Sol i de Lluna, les estacions, alguns experiments relacionats amb l'astronomia, visualització del cel nocturn a partir d'un programa estel·lar, com trobar l'estel polar...... (durada 3-4h).

 

- Caminada pel Sistema Solar a escala:

Aquesta caminada es combina normalment amb el recorregut virtual per l'Univers. Consisteix en fer una caminada de 4km en el que sortirem des d'un Sol dibuixat de 1,20m i ens anirem trobant els diferents planetes a escala. Els planetes i la distància entre planetes estan a la mateixa escala. A l'anar fent les parades a cada planeta s'expliquen curiositats de cada planeta. Abans de sortir s'ensenya com s'agunten els planetes al voltant del Sol, com la força de la gravetat els fa girar i que a l'espai si que hi ha gravetat. (2h de durada).

 

- Observació solar i recorregut virtual per l'Univers:

Aquesta activitat es combina normalment amb la caminada pel Sistema Solar a escala. Amb un telescopi amb un filtre d'hidrogen es fa observació solar a la vegada que també es fa observació amb telescopi sense filtre, s'ensenya les mesures de protecció davant del sol. Després es fa un viatge virtual per l'Univers sortint des de la Terra i passant pels diferents planetes del Sistema Solar, es surt del Sistema Solar i s'acaba sortint de la galàxia. (2h de durada) .

 

- Observació astronòmica nocturna: 

Aquesta activitat es porta de terme de nit. En funció de l'època de l'any es pot començar a les 18h, desembre, o a les 22h, maig i juny.

Es fa una petita explicació inicial i després s'ensenya com trobar l'estel polar, es fa un recorregut per les diferents constel·lacions visibles i s'observa amb telescopi els objectes visibles la nit d'observacio, planetes, Lluna, nebuloses, cúmuls, etc. Durada (2-2,5h).

 

 

Donada la situació actual que tenim amb el Covid també és possible desplaçar-se a l'escola per fer part d'aquestes activitats.

Més informació a:

http://observatoridepujalt.cat/cat/Que-oferim/Escoles-Entorn-d-aprenentatge-de-Pujalt

Departament d'Ensenyament

Trinitat, 12
08700  - Igualada
Tel. +34 93 803 19 50

 

Fet a Igualada per Aladetres - Agència web