Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X
< Tornar als resultats de cerca
Museu de la Pell

Què és el plàstic? De quin tipus n'hi ha? Quin ús en fem? - visita dinamitzadanovetat

OcNvDsGnFbAbMgJnJl
Horari lectiu
1 h 30 min
Museu de la Pell Carrer Joan Mercader, 1 08700 Igualada
1,70 €
Ho organitza:

Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
Carrer del Dr. Joan Mercader, 1 - 08700 Igualada
masc@aj-igualada.net
Tel. 938046752
www.museupelligualada.cat

Altres activitats d'aquesta organització
Preinscriure places
Infantil
Primària
ESO
Batxi/FP

Descripció de l'activitat

L'exposició "Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?" pretén fer reflexionar als visitants per tal de crear pensament i debat al voltant d'un material que ha envaït totalment la nostra vida quotidiana: el plàstic. Una experiència singular que convida els nois i les noies a pensar d’una manera holística sobre les virtuts i problemàtiques d’aquest material, ara que “el món sencer pot ser plastificat” com preveia –ja el 1957– Roland Barthes.

A través d’una dinàmica lúdica i a redós de la magnífica instal·lació de Basurama, explorarem la plasticitat del nostre cervell tot resolent una paradoxa en forma de joc que ens permetrà obrir al màxim la nostra percepció abans d’entrar a l’exposició. A través de l’observació, la interacció i el diàleg coneixerem què és aquest material fascinant i com s’ha fet omnipresent i imprescindible en les nostres vides. El trobem a tot arreu: des del darrer racó del planeta fins al nostre propi metabolisme.

Una selecció d’objectes del museu contraposats als seus homòlegs de plàstic ens ajudaran a reflexionar sobre el valor dels objectes i com després del seu ús, sovint massa efímer, els passem a considerar un residu.

De la mà de diversos artistes, ens deixarem interpel·lar sobre la nostra relació amb el plàstic ajudant a reflexionar-hi des de molt diverses perspectives. Amb el poder de l’art per estimular les nostres emocions, cercarem nous significats i noves associacions creatives amb aquest material gairebé perfecte i durador, que, per això mateix, s’ha convertit en una de les principals amenaces per al nostre planeta.

En acabar la visita, convidarem els participants des del coneixement, l’emoció i la reflexió a fer una proposta creativa a través del món audiovisual i les xarxes socials i a actuar essent part de la solució d’aquest gran repte.

Recomanat: primària, cicles mitjà i superior, secundària, batxillerat, cicles formatius i educació especial

Més informació / fitxa pedagògica / imatges de l'activitat

Departament d'Ensenyament

Trinitat, 12
08700  - Igualada
Tel. +34 93 803 19 50

 

Fet a Igualada per Aladetres - Agència web